Rabu, 15 Disember 2010

Eee... lipan....

hahahaha... bukan lipan laa... udang tuh.. bentuk cam lipan....
kami beli udang ni masa pergi ke Pasar Pasir Penambang, Kuala Selangor ari minggu lepas... aku tak pernah rasa udang nih... tu yang teruja beli tuh...
dalam plastik.. belum ditransfer ke dlm bekas... 3 kilo RM10 jerk.. sebab toke tu nak perabihkan... tapi.. banyak kulit dari isi laa...
ni ler ropernya...
kulit udang ni keras bangat... tepi dia tajam giler.. sampai luka2 tangan aku.. aku search internet camner nak masak udang nih.. ada org citer cara nak siang.. so.. aku terer la sian udang nih.. lepas masak.. nak makan pun senang.. tak luka tangan...

beberapa ekor yang telah siap aku siang...

yang telah masak tak sempat nak snap.. sekejap jerk habis kami berdua (aku ngan si kecik) balun.. mmg sedap laa.. isi dia manis...





2 ulasan:

  1. kt kg hubby bykk udang ni...dorg panggil udang ketak...hahaha mmg cedapp byk isi... goreng jekkk....dulu selonggok RM2 jekk..dah lama tak beli tatau bp rm skang

    BalasPadam
  2. aku beli harga sebelum SALE tuh.. RM6/kg...

    mmg sedap..

    BalasPadam